Bukan Cerita Tentang Coklat

Friday, December 2, 2011

Masalah Sukar Mendapatkan Zuriat

Definisi Ketidaksuburan:
Sekurang - kurangnya setelah setahun mencuba untuk hamil dan yang sering mengalami keguguran.Untuk Hamil :-
1. Wanita itu perlu mengeluarkan telur daripada salah satu ovarinya ( ovulasi ).

2. telur tersebut mesti melalui saluran fallopian menuju ke uterus ( rahim ).

3. Sperma lelaki pula perlu bergabung dengan telur dalam perjalanan menuju ke rahim.

4. Telur yang telah disenyawakan itu perlu melekat di dalam rahim.

5. Masalah yang menggangu dalam salah satu langkah yang dinyatakan tadi adalah dianggap penyebab ketidaksuburan.Kira - kira 1/3 kes ketidaksuburan berkaitan dengan wanita dan 1/3 daripada lelaki dan selebihnya adalah campuran faktor - faktor yang dikenalpasti.Penyebab Ketidaksuburan:
1. Masalah ovulasi merupakan penyebab ketidaksuburan wanita kerana tiada telur yang akan disenyawakan.

2. Tanda - tanda wanita yang tidak berovulasi secara normal termasuklah haid tidak tetap atau tidak datang haid.Penyebab lain :
1. Saluran falopio terhalang dengan penyakit radang pelvik dan endometriosis.

2 Masalah dengan rahim seperti fibroid atau cyst.

Selainnya umur, stress, pemakanan seharian yang tidak elok, latihan olahraga, terlebih berat badan atau terlalu kurang berat badan, merokok, alkohol, penyakit kelamin dan masalah kesihatan yang disebabkan hormon.
TIPS-TIPS DAN INFO UNTUK ANDA YG INGIN HAMIL
1. Jangan minum ais dan juga makan ubi kayu ketika datang haid kerana angin boleh memudaratkan.

2. Produk Program Kehamilan Biodex perlu diambil berterusan. Sekiranya anda ambil tanpa disiplin,mengakibatkan produk tak berkesan kerana badan anda sudah immune dgn produk tersebut.

3. Pengambilan pil kesuburan Clomid berterusan melebihi 6 bulan boleh mengakibatkan masalah bengkak rahim

4. Niat dan focus untuk hamil, fikir positif, elakkan stress ketika mengambil PKB.

5. Elakkan makanan yg tajam seperti nenas, rebung, tapai, ubi kayu, tembikai, air kelapa dan tebu.PROGRAM BIODEX KEHAMILAN
Herba yang terdapat dalam Program Kehamilan Biodex itu ialah manjakani, kacip fatimah, madu dan sebagainya serta digabungkan dengan bahan lain seperti klorofil, spirulina, bijirin, perubatan sinseh, ayurveda dan perubatan Islam. Formula tersebut dibuat dalam bentuk pemakanan dan minuman serta perlu diambil hari-hari.

Daripada respons yang diterima, ramai wanita yang berjaya hamil setelah mengambil produk rangkaian pemakanan Biodex. Ada yang telah 16 tahun mendirikan rumahtangga dan tidak memiliki anak kini sudah mempunyai cahaya mata sendiri. Malah lebih mengkagumkan kerana beberapa pengguna dikurniakan anak kembar. Selain itu rangkaian pemakanan Biodex sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah fibroid, ketumbuhan, haid tidak menentu dan hormon tidak seimbang.

Wanita yang hanya mempunyai sebelah ovari, tersumbat, sempit, telur tidak matang, terlalu kecil atau lemah boleh mengamalkan pengambilan Biodex. Begitu juga dengan remaja yang menghadapi masalah senggugut. Wanita yang berbadan gempal dan akan berkahwin elok mengambil Biodex bagi tujuan pelangsingan, melancarkan perjalanan darah, menstabilkan hormon dan menguatkan rahim sebagai persediaan ke arah kehamilan.

1 comments:

armouris said...

info tentang waktu subur wanita - Waktu Subur Wanita

Order Form

Name:
Email Address:
Item
Address
H/P No.
Comment

This online form was provided by Freedback.
 

Copyright © 2011 Reserved to AZY COLLECTION
Design with love by CikBulat